idézetek

 2012.06.04. 20:55

Paulo Coelho - Dolgok, amiket megtanultam az élettől

Hogy nem számít, mennyire jó valaki, mindenképpen fájdalmat okoz neked olykor. És ezért meg kell bocsátanod neki.
Hogy évek kellenek a bizalom kiépítéséhez, de elég néhány másodperc a lerombolásához.
Hogy nem kell megváltoztatnunk barátainkat, ha megértjük, hogy a barátok változnak.
Hogy a körülmények és a környezet hatnak ránk, de magunkért csakis mi vagyunk felelősek.
Hogy vagy Te tartod ellenőrzés alatt a tetteidet, vagy azok fognak Téged.
Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel.
Hogy a türelem rengeteg gyakorlást igényel.
Hogy vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerűen nem tudják, hogyan mutassák ki.
Hogy olykor az, akire azt hinnéd, hogy megadja neked a kegyelemdöfést,ha már a földön fekszel, egyike azon keveseknek, akik segíteni fognak neked felállni.
Hogy csak azért mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan te szeretnéd, ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged teljes szívével.
Hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné.
Hogy nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak.

 
 
"Ahogy egyre inkább megismersz valakit, minden külső tulajdonsága apránként elhalványul. Már nem számít, milyen színű a haja, vagy hogy milyen magas - idővel sokkal inkább a lelkét figyeled, nem a külsejét. Ezért mondják azt, hogy igazán a másik ember belsőjébe szeretünk bele; a külseje után persze vágyakozhatunk,tetszhet nagyon a szeme vagy az izmos hasa, de ezeket csak a szemeddel szereted, nem a szíveddel! Mikor úgy igazán megismersz és megszeretsz valakit, minden külső hiányossága vagy hibája eltűnik. Ez a szeretet lényege - a tökéletlenségek mögött meglátni valakiben a szépséget. "
 

Müller Péter: Isten bohócai
 
"Szeretni csakis az erős ember tud.
A gyenge nem szeret, csak menekül a másikhoz.
Ez nem szeretet, akármilyen odaadó, elfogadó, érzékeny, érzelmes és szenvedélyes.
A gyengeség azt jelenti, hogy nem találod magadat, a másiktól várod a megváltásodat és ez lehetetlen."
 
 
"Ha valakit a szépségéért szeretsz, akkor az nem szerelem, csak vágy. Ha valakit az intelligenciájáért szeretsz, akkor az nem
szerelem, hanem dicsőítés. Ha valakit azért szeretsz, mert gazdag, az nem szerelem, hanem érdek. Ám ha úgy szeretsz valakit, hogy nem tudod szavakba önteni miért, az igaz szerelem!"
 
 
Amikor valaki tényleg szeret téged, nem kell kimondania. Mindig megfogod tudni abból, ahogyan bánik veled!
 
 
"Ha az örömöd attól függ, hogy valaki mit tesz, illetve mit nem tesz; akkor csapdába estél, mert azt nem tudod irányítani, hogy mások mit gondoljanak vagy tegyenek. De ha felfedezed, hogy az örömöd senki mástól nem függ, csak magadtól, akkor felfedezed a legnagyobb szabadságot, ami lehetséges, és ami még legvadabb álmaidat is felülmúlja. A boldogságod attól függ, hogy TE minek tulajdonítasz jelentőséget." (Jerry Hicks)
 
 
"Az emberek következetesen elfelejtik, hogy a boldogság a gondolkodásmódunkban, nem pedig a körülményekben gyökerezik. Az egyik leggyakoribb tévedés, hogy a boldogságot, mint célt összekeverik a cél elérésének eszközeivel."
(Alexander Dakwood)
 
 
"A legjobb amit tehetsz, hogy keresel egy olyan embert, aki pont olyannak szeret, amilyen vagy. Jókedvűen, rossz kedvűen, szépen, csúnyán, csinosan. Keresd meg aki elhiszi, hogy a nap is érted kel fel. Mellette érdemes kitartani! "
 
 
"Nem vagyok egy könnyű eset. mindig kimondom amit gondolok, hisztizek, néha túltervezem a dolgokat, valamikor meg megyek a fejem után épp ahogy jólesik. szeretek elveszni a pillanatban, egy mosolyban, egy nevetésben. sok pofont kaptam már, de megtapasztaltam, hogy küzdeni kell, nem szabad feladni. :)"
 
 
Ha valaki nem tesz meg érted legalább annyit, amennyit Te érte, akkor nem ő az igazi. Ő csak egy újabb útitárs az igazihoz vezető rögös és hosszú úton. Ha megtalálod azt, akit keresel, akkor azt rögtön tudni és érezni fogod, mert olyan érzés lesz, mintha mindig is Őt kerested volna. Idegen, de mégis ismered. Még távoli, mégis közelebb van, mint bárki más. A szemedbe néz, de a lelkedbe lát. Hozzád beszél, de a szívedhez szól. Na Ő lesz az igazi!
 
 
Az ember nem azért szereti a maga választottját, mert az a legkülönb, hanem ellenkezőleg: azért hajlandó könnyű szívvel lemondani a legkülönbekről, mert szereti őt.
 
 
"Ne akarj valami lenni, ami nem vagy! Az élet egyik legnagyobb kihívása az, hogy önmagad légy egy olyan világban, amelyik próbál olyanná tenni, mint mindenki más. Valaki mindig csinosabb lesz, valaki más okosabb, vagy fiatalabb, de sohasem lesz olyan, mint te. Ne változz azért, hogy az emberek kedveljenek! Légy önmagad, és a megfelelő emberek szeretni fogják a valódi énedet!"
 
 
 
"Nem vagyok különleges. Egy hétköznapi ember, hétköznapi gonolatokkal. Egyszerű életet éltem, nem állítottak nekem szobrot, a nevem hamarosan a feledés homályába vész, de egy tekintetben sokkal szerencsésebbnek mondhatom magam, mint bárki más. Egész szívemmel és lelkemmel szerettem valakit, és ez nekem bőven elég....."

/Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai/
 
 
"Az életben soha ne magyarázkodj senkinek.A barátaidnak nincs szüksége rá,az ellenségeid úgyse hiszik el.A te saját életedben jogod van döntéseket hozni,mi az amit tenned vagy mondanod kell,akkor és úgy ahogy te akarod.Ha elrontod szerzel egy rossz tapasztalatot,ha pedig jól döntesz élvezheted.A lényeg,hogy sose add fel önmagad,hogy másoknak megfelelj.Az életed egyedülálló,csak a tiéd,élvezd ahogy te akarod!"
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jessy.blog.hu/api/trackback/id/tr144565638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása